U PLANU NOVI PROJEKTI

Nova skupštinska većina Zeničko-dobojskog kantona predstavila program djelovanja

Stranka Demokratske Akcije, DF, SBB, NES i samostalni zastupnici Ivo Tadić, Alen Kapković i Amela Granić potpisali program za period 2023-2026.

Dvadeset zastupnika potpisalo je program koji će u narednim godinama realizirati. Fena

N. Č.

6.10.2023

Nova skupštinska većina Zeničko-dobojskog kantona, predvođena Strankom demokratske akcije (SDA) s partnerima, predstavila je danas svoj program djelovanja za period od 2023. do 2026. godine. Dvadeset zastupnika potpisalo je program koji će u narednim godinama realizirati zajedno sa SDA, DF, SBB, NES i samostalnim zastupnicima Ivom Tadićem, Alenom Kapkovićem i Amelom Granić.

Predsjednik SDA ZDK, Miralem Galijašević, izjavio je na konferenciji za medije da su odlučili formirati novu većinu i Vladu na osnovu složene situacije u Skupštini ZDK. Dodao je da je današnji program samo okvirni Program te da će o daljim aktivnostima dogovarati u narednom periodu jer slijedi tranzicija i poštivanje skupštinskih procedura.

Predsjednik DF-a ZDK, Goran Bulajić, izjavio je da su se pokušali riješiti problemi unutar koalicije, ali pokušaji nisu urodili plodom. Stoga su odlučili zaštititi građane i političke ciljeve odabirom drugih opcija.

Alen Kapković, predstavnik samostalnih zastupnika, izjavio je da će se kao nova skupštinska većina zalagati za projekte koji su dobri za Zeničko-dobojski kanton te da se pokrenu i novi projekti.

Hitna sjednica će biti u ponedjeljak u 11 sati, a u srijedu bi trebala biti održana druga kako bi bila završena proklamacija skupštinske većine i dalji koraci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.