Promocija knjige Avde Huseinovića u džematu Ženeva

Na proslavi Dana državnosti BiH

B. ŠIŠIĆ
28.11.2014 14:03

Džemat iz švicarskog grada Ženeva bio je sponzor objavljivanja najnovije knjige Avde Huseinovića „Stazama bosanskih vitezova", koja je promovirana na proslavi Dana državnosti BiH u Ženevi.

Sa Huseinovićem iz Sarajeva je u Ženevu došao i Avdo Hebib, koji je također bio dio ekipe koja je promovirala ovu knjigu.

- Knjiga je sastavljena od mojih kolumni koje sam objavljivao kako u "Dnevnom avazu" tako i na nekim portalima u BiH. Govori o hrabrim vitezovima Armije BiH koji su svoje živote dali za slobodu koju danas imamo. Zahvalan sam džematu Ženeva koji je prepoznao nešto u mom pisanju i u tim kolumnama, tako da sam zaista presretan što je ta knjiga ugledala svjetlo dana - rekao nam je Huseinović.
 
Avdo Hebib je izjavio kako je ponosan na bh. dijasporu koja je velika snaga države BiH, koja ne zaboravlja svoja rodna ognjišta i koji su, evo, i u Ženevi došli u velikom broju na promociju ove knjige.

avdo-i-avdo

Avdo Hebib i Avdo Huseinović  

Domaćin promocije bio je džemat Ženeva na čelu s predsjednikom džemata Halimom Grabusom i imamom Ibrahimom ef. Husanovićem. Oni su s članovima Odbora džemata za goste organizirali zajednički ručak, a kasnije s njima prošetali ulicama Ženeve.

pred-i-imam

Predsjednik i imam džemata 

Posebno je tokom večeri bio zanimljiv susret Avde Hebiba i njegovog nekadašnjeg borca Jasmina Redžepagića, koji nam je rekao da ga je Hebib spasio tako što ga je ranjenog uspio prebaciti s Butmira u Sarajevo, gdje je operiran.

Muzički dio večeri popunio je u prvom dijelu programa pjevajući ilahije i kaside te svoje lagane pjesme popularni Eldin Huseinbegović. U drugom je pjevao i sevdalinke, a u pauzi nastupio je mladi i popularni pjevač iz Švicarske Mujče Durić.

Ž8 =

 

NA VRH