REGION

Srbija: Migranti pronađeni među gipsanim pločama

Na graničnom prijelazu Šid

Fena

4.1.2017

Pet ilegalnih migranata iz Afganistana pronađeno je jutros na graničnom prijelazu Šid u tovarnom dijelu bugarskog kamiona, među gipsanim pločama, saopćila je Uprava carine.

Kamion je tranzitirao kroz Srbiju na putu iz Bugarske ka Italiji, a detaljno je pregledan zbog vidljivog oštećenja carinske sajle.

Gotovo istovremeno su na izlaznoj strani graničnog prijelaza Batrovci, u prikolici bugarskog kamiona otkrivena dvojica muškaraca iz Afganistana, koji su također presjekli carinsku sajlu kako bi se sakrili među robom u tovarnom prostoru.

Slična situacija se na Batrovcima dogodila i dva dana ranije, kada su u prikolici bugarskog kamiona pronađena dvojica državljana Afganistana.

 Kao i mnogo puta ranije, ilegalni migranti iskoristili su pauzu koju vozači kamiona prave u blizini graničnih prijelaza da se sakriju među robom i na taj način se domognu EU.

Inače, carinici su tijekom blagdana na graničnim prijelazima Šid i Batrovci spriječili pokušaj devet ilegalnih migranata iz Afganistana da skriveni u kamionskim prikolicama među robom ilegalno uđu na teritoriju EU.

U saopćenju se podsjeća da migrante po otkrivanju preuzima policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.