CRNA GORA Predstavljeni rezultati istraživanja

Đukanović najzastupljeniji, slijede Marković i Brajović, pa lideri DF-a

Najmanje zastupljeni političari bili su predsjednik Liberalne partije Andrija Popović, sa 69 priloga i predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, sa 63 priloga

G. M. / Avaz.ba
13.09.2019 11:01

Đukanović dominantna ličnost

Foto: Arhiv

Predsjednik Milo Đukanović najzastupljeniji je crnogorski političar u centralnim televizijskim informativnim emisijama emitiranim u prvih sedam mjeseci ove godine (''Dnevnik 2'', ''Vijesti u pola 7'', ''Žurnal'', ''Centralni dnevnik'', ''Top A1'', ''Aktuelno'', ''Minut dva''), pokazalo je istraživanje koje je uradio Arhimed. 

Monitoring je proveden u periodu od 1. januara do 31. jula. Na vrhu liste deset najprisutnijih političkih ličnosti u najgledanijem informativnom segmentu našli su se predsjednik Đukanović (zastupljen u 1.431 prilogu), te predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković (zastupljen u 1.167 priloga).

Treći na listi, po broju spominjanja u posmatranom periodu, izdvojio se predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović čije je prisustvo u posmatranom periodu evidentirano kod 452 priloga.

Najzastupljeniji opozicioni političari u glavnim informativnim emisijama bili su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Nebojša Medojević.

Najmanje zastupljeni političari bili su predsjednik Liberalne partije Andrija Popović, sa 69 priloga i predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, sa 63 priloga.

O spomenutim političkim ličnostima najviše se izvještavalo na Javnom servisu i TV Vijesti, a najmanje na televiziji A1, prenio je CdM.

Komentari

NA VRH