REGION

Dačić: Saopćite mi ime jednog Srbina koji je na funkciji u Crnoj Gori

Neprikladno da se porede sa Srbijom

Ivica Dačić. Avaz

Srna

19.1.2020

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova te zemlje Ivica Dačić pozvao je vlasti u Crnoj Gori da javno saopće ime i prezime jednog Srbina koji je na nekoj državnoj funkciji u toj zemlji. 

On je pozvao crnogorske vlasti da zvanično odgovore i koliko Srba ima u državnoj administraciji i kako to da Srba ima 29 posto, a u javnoj službi samo pet, šest ili kako optimisti kažu osam posto.

- Kako se to zove ako nije diskriminacija? To mene zanima. Neka mi navedu jednog Srbina koji je na nekoj funkciji u Crnoj Gori, a ima ih 29 posto - rekao je Dačić u izjavi za podgorički portal Borba.

On kaže da bi bilo neprikladno da se to poredi sa Srbijom, gdje se gotovo ne može naći neki direktor ili rukovodilac, a da nije iz Crne Gore.

- I onda ja prebrojavam krvna zrnca? Pa kad vam krvna zrnca nisu važna, što nema Srba u državnoj administraciji i javnoj službi - upitao je Dačić.

Dačić je prije nekoliko dana izjavio da svako ko se izjasni kao Srbin u Crnoj Gori dobije otkaz, na šta je Vlada Crne Gore reagirala i navela da je riječ o "još jednoj lažnoj vijest" plasiranoj protiv Crne Gore.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.