SRBIJA

Vučić se prvi put oglasio o slučaju Aleksić: Kao otac ženskog djeteta mogu da kažem da ne postoji ništa odvratnije

Sve drugo što bih rekao, neko bi mogao da protumači na pogrešan način, da kaže da se miješam u sudski postupak, rekao Vučić

Aleksandar Vučić. Telegraf.rs

A. Ka. / Telegraf.rs

22.1.2021

- Ne vidim da bih imao pravo bilo šta da komentarišem o slučaju Miroslava Aleksića, sada je na sudu red da donese pravu odluku, ne smijem da se miješam i da oskrnavim pretpostavku da je svako nevin dok se suprotno ne dokaže, ali kao otac jednog ženskog djeteta ne mogu da ne kažem da ne postoji ništa odvratnije od tog nedjela - rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje novinara o slučaju profesora glume Miroslava Mike Aleksića, kog je glumica Milena Radulović prije nekoliko dana prijavila zbog silovanja.


Zločin se ponavljao

On je rekao da je država uradila sve što je mogla, ponašala se odgovorno, ali istakao da nema prava da posebno komentariše i miješa se u rad nadležnih institucija. 

- Sve drugo što bih rekao, neko bi mogao da protumači na pogrešan način, da kaže da se miješam u sudski postupak i to ne smijem da radim - rekao je Vučić.

Kao što je poznato, glumica Milena Radulović prva je javno optužila Aleksića, a prema njenim tvdnjama, on ju je silovao kada je imala 17 godina, a navodni zločin se ponavljao.

Miroslav Mika Aleksić (68), vlasnik čuvene škole glume, uhapšen je u nedjelju zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela silovanje i nedozvoljene polne radnje, a poslije saslušanja u tužilaštvu, određen mu je pritvor od 30 dana. 

Prijeti mu do 15 godina zatvora

On se sumnjiči da je u periodu od 2012. do 2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno uznemiravao pet svojih učenica.  

Poslije Milene, Aleksića je prijavilo još djevojaka, a MUP je, s obzirom na to da postoji sumnja da ih je bilo više, apelovao na sve žrtve da to prijave u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd.

Za krivično djelo silovanja i seksualnog uznemiravanja žrtve dok je bila maloljetna, Krivičnim zakonikom zaprijećena je kazna od pet do 15 godina zatvora. Zakon pravi razilku između maloljetne osobe i djeteta, kojim se smatra osoba do 14 godina starosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.