SKANDAL POTRESAO REGION

Potvrđena optužnica protiv Mike Aleksića

Ispitujući optužnicu Višeg javnog tužilaštva, krivično vanpretresno vijeće je stalo na stanovište da prikupljeni dokazi tokom predistražnog i istražnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv da je izvršio krivič

Miroslav Aleksić. Arhiv

N. Aj.

1.7.2021

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu na sjednici vijeća održanoj dana 29. juna 2021. godine donijelo je rješenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podignutu protiv okrivljenog Miroslava Aleksića kojem se stavlja na teret izvršenje više krivičnih djela silovanja u produženom trajanju, kao i više krivičnih djela nedozvoljene polne radnje, piše Telegraf.rs.

Mogućnost žalbe

Ispitujući optužnicu Višeg javnog tužilaštva, krivično vanpretresno vijeće je stalo na stanovište da prikupljeni dokazi tokom predistražnog i istražnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv da je izvršio krivična djela koja su predmet optužbe.

Protiv ovog rješenja optuženi i njegov branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rješenja.

Nisi sama

Podsjećamo, mlada glumica Milena Radulović prijavila je svog nekadašnjeg učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za silovanje.

Nakon što je ona progovorila, i druge djevojke su smogle snagu da ga prijave za seksualno zlostavljanje i silovanje dok su bile maloljetnice.

Radulović je proglašena "djevojkom hrabrost" te je pokrenut pokret "Nisi sama" koji se proširio na sve zemlje u regionu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.