NARANDŽASTO UPOZORENJE

U Hrvatskoj tokom dana očekuju i do 40 centimetara snijega

Zbog orkanske bure, za saobraćaj je zatvorena Jadranska magistrala

Ad. A.

Kamere HAK-a zabilježile sniježni pokrivač

Foto: Screenshot


Zbog orkanske bure, za saobraćaj je zatvorena Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, a zbog loših vremenskih uvjeta, u prekidu su pojedine trajektne i katamaranske linije, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom, a naročito na Jadranu i s izraženijim pljuskovima s grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za utorak, a prognostičari su izdali narandžasto upozorenje za područje riječke, zapadne obale Istre, Kvarnera te crveno upozorenje za Velebitski kanal. Lika se već u ranim jutarnjim satima utorka dobro zabijelila. Kamere HAK-a prikazuju snijeg koji pada sve od Male Kapele pa preko Gospića i Sv. Roka.

U gorju se očekuje naglo zahlađenje i između 20 i 40 centimetara snijega. Nešto malo snijega bit će i u nizinama, a snijega, nošenog burom, može biti na sjevernom Jadranu.

Na Jadranu puše jaka i olujna, podno Velebita na udare i orkanska bura, a u Dalmaciji jako do olujno jugo. U ostatku zemlje očekuje se jak sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar.

Više o:

Hrvatska Hak
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na