NUDIO NISKE CIJENE

Kamiondžija u svom stanu radio estetske zahvate, otkriven nakon jezivog liftinga obrva

Njegov advokat je naveo da su klijentkinje željele svjesno da zaobiđu obavezni psihotest za estetske zahvate

Iznajmio stan za "uljepšavanje" žena. Ilustracija

A. K. / Blic

9.6.2021

Državljanin Srbije, sa adresom u Beču, koji je nudio usluge estetske medicine osuđen je na obeštećenje, zbog nanesene boli svojim pacijentima.

Ovaj kamiondžija je preko društvenih mreža nudio mladim ženama estetske zahvate po niskim cijenama. U stanu koji je iznajmio u te svrhe, "uljepšavao" je brojne klijentkinje, a među njima i jednu ženu koja je došla na lifting obrva 28. aprila.

Njena rana se nakon zahvata zapalila i završila je u bolnici sa velikim bolovima. Zbog toga je podnijela prijavu protiv navodnog ljekara, a državno tužilaštvo podiglo je optužnicu zbog nanošenja teških tijelesnih povreda i lažnog predstavljanja.

Pred sudom, Srbin je rekao da je najmanje 30 žena "uljepšao" i da nikada nije tvrdio da je ljekar.

Njegov advokat je naveo da su klijentkinje željele svjesno da zaobiđu obavezni psihotest za estetske zahvate. Tehniku i medicinske zahvate on je, kaže, naučio u Rusiji i tamo često uspešno sprovodio.

- Bio mi je potreban novac, pa sam počeo u Beču da radim. To je bila ogromna greška - rekao je Srbin, koji je prihvatio da plati 5.700 eura obeštećenja ženi koja ga tužila, kao i 3.000 eura kazne.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.