POKUŠAJ SABOTAŽE

Odbijena dva hakerska napada na sistem popisa u Sjevernoj Makedoniji

Simovski je podvukao kako nijedan politički subjekt nije vršio pritisak na Zavod kako da provede popis i da su taj proces podržali i vlast i opozicija

Ad. A. / Fena

Odbijena dva napada

Foto: Ilustracija


Hakeri su dva puta pokušali provaliti u sustav popisa u Sjevernoj Makedoniji, što je uspješno odbijeno, izjavio je danas direktor Državnog zavoda za statistiku Apostol Simovski i dodao da je web stranica Zavoda pod stalnim napadima hakera.

-Naša stranica je stalno hakirana i to je vjerojatno razlog što radi tako loše. U dva slučaja smo imali pokušaj hakiranja samog procesa popisa, ali su oba uspješno odbijena i nije pričinjena nikakva šteta - rekao je Simovski.

On je rekao da ne zna odakle dolaze ti napadi, ali je dodao da mogu doći s bilo koje lokacije, a da ona ostane nepoznata.

Istaknuo je kako postoje grupe koje žele da ovaj proces propadne i javno pozivaju građane da se ne prijavljuju za popis i naveo da ne može shvatiti zašto su te grupe protiv popisa, prenosi Tanjug.

Simovski je podvukao kako nijedan politički subjekt nije vršio pritisak na Zavod kako da provede popis i da su taj proces podržali i vlast i opozicija.

Prema njegovim riječima, do sada je za popis registrirano više od 600.000 građana.

Više o temi Sjeverna Makedonija

NA VRH

Podijeli članak na