GLOBUS

STRAVIČNA NESREĆA U MISSOURIJU Petogodišnjak iz revolvera u glavu upucao devetomjesečnog brata

Beba podlegla povredama

D. K.

21.1.2015

Petogodišnji dječak upucao je iz revolvera svog devetomjesečnog brata u svojoj kući u sjeverozapadnom Missouriju. Do ove nesreće došlo je kada je dječak sa police uzeo pištolj kako bi se sa njim poigrao, a iz kojeg je potom slučajno ispalio hitac. Metak je u glavu pogodio bebu koja se u tom momentu igrala u svom krevecu. Nažalost, mališan nije imao ni teoretske šanse da preživi.

Kako pišu američki lokalni mediji, hitnu pomoć je oko 9 sati ujutro u ponedjeljak po lokalnom vremenu pozvala majka ubijene bebe Alexis Wiederholt. Nesreća se dogodila u porodičnoj kući u malenom gradiću Elmo, koji se nalazi oko 195 kilometara sjeverno od Kansas Cityja, američka savezna država Missouri.

policijatvrdidaseradionesretnomslucaju

Policija smatra da se može govoriti samo o nesrećnom slučaju

- Ušla sam u prostoriju iz koje sam čula pucanj i vidjela da moj Corbin leži sav u krvi. Nisam mogla vjerovati da se to dešava jer sam ga držala u rukama prije svega pet minuta - kazala je majka za NBC News.

Šerif okruga Nodaway Darren White je kazao da je beba podlegla povredama nedugo nakon nesreće u lokalnoj bolnici u Kansas Cityju.

bolnica

Lokalna bolnica u kojoj je beba preminula

Dodao je kako nema razloga da se sumnja i u šta drugo osim da se radi o nesretnom slučaju.

Lokalna policija saopćila je da revolver nije pripadao majci djece, već njihovom bližem rođaku. Još uvijek se ne zna da li će zbog ove nesreće biti podignuta optužnica protiv nekog od odraslih osoba zbog čije je nepažnje beba izgubila život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.