GLOBUS

Europol poslao razglednice odbjeglim kriminalcima: Dragi naši, vratite se

Avaz.ba

4.8.2017

Evropske policijske snage su u okviru nove kampanje poslale razglednice najtraženijim odbjeglim evropskim kriminalcima uz želje da se što prije vrate. 

- Dragi Arture, belgijski pomfrit je najbolji i znamo da ti nedostaje. Vrati se da uživaš u njemu, imamo lijepo iznenađenje za tebe - kaže se u razglednici belgijske policije. 

Upotpunjena porcijom pomfrita i čašom piva, razglednica je adresirana na Artura Navrockog, osuđenog za trgovinu drogom koji je u bjekstvu.

Kampanja ljetnjih razglednica Europola objavljena je danas u okviru inicijative da se uhvate evropski najtraženiji kriminalci. 

- Dragi Faruk, sigurno znaš da je život najbolji u slatkoj Francuskoj. Nadamo se da ćeš nam se vratiti uskoro - piše na razglednici francuske policije uz sliku Ajfelovog tornja i poruku na francuskom: "nedostaješ nam!"

Faruk Hači osuđen je 2009. godine u odsustvu na 20 godina zatvora zbog nekoliko oružanih pljački. 

U pozadini kampanje nalazi se namjera Europola da pozove građane da pogledaju stranicu agencije u nadi da će tako moći ući u trag traženim kriminalcima. 

- I dok većina nas uživa u zasluženom ljetnom odmoru, kriminalci ne prave pauzu u kriminalu. Turističke destinacije su popularna mjesta za skrivanje kriminalaca - kaže se u saopćenju Europola.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.