MUNDIJAL 2018

Policija evakuirala barove, restorane i hotel u Rostovu na Donu: Samo vježba ili prijetnja?

Index.hr

27.6.2018

Ruska policija objavila je rano jutros da je primila više prijetnji bombom u Rostovu na Donu, gradu u kojem se održavaju utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva, zbog čega su se širom grada morali evakuirati barovi, restorani i hoteli.

- Dana 26. juna policija je primila seriju telefonskih poziva o eksplozivnim napravama postavljenim na lokacijama u Rostovu na Donu - objavila je lokalna policija u saopćenju.

- Policijske snage obavile su sve potrebne provjere i nije pronađen nijedan opasan predmet. Trenutno sva mjesta rade normalno - naglašava se u saopćenju.

Neke agencije su objavile kako je policajac u hotelu "Topos", koji je evakuiran u utorak navečer, rekao da je ukupno 16 mjesta evakuirano širom grada, ali da se radilo o vježbi.

Za sada nije jasno šta se tačno dogodilo.

FIFA bez komentara

FIFA, također, za sada nije komentirala slučaj. Samo je objavila da u hotelu "Topos" nije bilo planirano da odsjedne nijedna reprezentacija.

Rostov na Donu dosad je ugostio četiri utakmice Svjetskog prvenstva, uključivši onu odigranu u utorak navečer, u kojoj je Hrvatska pobijedila Island 2-1.

Taj se grad nalazi blizu ruske granice s istočnom Ukrajinom u kojoj se pobunjenici, uz podršku Moskve, bore protiv ukrajinskih snaga od 2014.

Blizina sukoba uzrokovala je zabrinutost uoči Svjetskog nogometnog prvenstva koje Moskva koristi da bi u svijet poslala sliku stabilnosti i snage.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.