SVIJET

Pompeo: Vijest da je Tramp potencijalna prijetnja po nacionalnu sigurnost je apsurdna

U intervjuu za američki CBS Pompeo je odbio ulaziti u ozbiljniju diskusiju o izvještaju "New York Timesa"

Pompeo: Nije želio komentirati sporni tekst. Agencije

SRNA

13.1.2019

Američki državni sekretar Majk Pompeo (Mike) odbacio je kao apsurdnu vijest koju je nedavno objavio list "New York Times" da je Federalni istražni biro (FBI) pokretao istragu protiv predsjednika Donalda Trampa (Trump) jer je predstavljao potencijalnu prijetnju po nacionalnu sigurnost. 

U intervjuu za američki CBS Pompeo je odbio ulaziti u ozbiljniju diskusiju o izvještaju "New York Timesa".

- Neću komentirati tekstove "New York Timesa", ali ću reći da je pomisao da je predsjednik Tramp prijetnja po američku nacionalnu sigurnost apsolutno smiješna - naglasio je Pompeo.

Na insistiranje novinara da objasni je li bio upoznat s istragom FBI-ja o Trampu, Pompeo je odgovorio da konstatacija da je Tramp prijetnja po nacionalnu sigurnost "smiješna i da nije vrijedna odgovora".

"New York Times" je u svom jučerašnjem izdanju pisao da je FBI pokrenuo istragu o tome je li Tramp radio u korist Rusije te da je istraga, koja je kontraobavještajna i krivična, pokrenuta nakon što je u maju 2017. godine otpustio direktora FBI-ja Džejmsa Komija (James Comey). 

Tramp je jučer putem društvene mreže Twitter odgovorio na pisanje "New York Timesa", navodeći da je Komi "lažov i potpuni pokvarenjak".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.