AKTUELNO Nakon što je Iran priznao da je oborio avion

Zelenski traži izvinjenje i odštetu od Teherana

Očekujemo uvjeravanja da je Iran spreman za punu i otvorenu istragu, izvođenje odgovornih pred lice pravde, prijenos tijela žrtava, isplatu nadoknade, kao i zvanično izvinjenje putem diplomatskih kanala

Srna
11.01.2020 08:56

Vladimir Zelenski

Foto: Agencije

Ukrajina očekuje od Irana punu istragu, puno priznanje krivice i odštetu nakon što je priznao da je oborio ukrajinski avion, rekao je predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Očekujemo uvjeravanja da je Iran spreman za punu i otvorenu istragu, izvođenje odgovornih pred lice pravde, prijenos tijela žrtava, isplatu nadoknade, kao i zvanično izvinjenje putem diplomatskih kanala - objasnio je Zelenski. 

On je rekao da je Iran priznao krivicu za obaranje ukrajinskog aviona, ali da Ukrajina insistira na punom priznanju krivice.

Podsjetimo, Iran je ranije rekao da je greškom oborio ukrajinski putnički avion kad je poginulo svih 176 putnika i članova posade.

Teheran je izrazio duboko žaljenje zbog nesreće, iako je na početku negirao odgovornost nakon što su iranske rakete pogodile američke mete u Iraku.

Komentari

NA VRH