OGORČENI NAVIJAČI

Đoković je patetičan: "Pobijedi ranjenog starca pa slavi kao da je ubio zmaja"

Tvit koji je izazvao lavinu

Novak Đoković. Arhiv

Avaz.ba

2.2.2020

Navijači Rodžera Federera (Roger) ogorčeni su načinom na koji je Novak Đoković slavio uvjerljivu pobjedu (7:6, 6:4, 6:3) u polufinalu Australian opena nad njihovim miljenikom.

Đokovića, inače, mnogi kritiziraju zbog patetike i dramatike kojima je sklon, što tumače kao dokaz da je fejker i da se, narodski rečeno, pres***va. 

Tvit koji je sada pokrenuo lavinu napada na Đokovića bio je ovaj:

- Đokovićeva pobjednička proslava bila je toliko umjetna i pretjerana da nemam riječi za to opisati, žao mi je - napisao je izvjesni Brajan (Brian), uz emotikon koji povraća. 


Uskoro je vidio što je napravio s ovim, ali je ostao pri svojim riječima:

Prihvatam oluju gov*** koja je uslijedila nakon mog tvita. Rekao sam ono što je trebalo reći!

Brojni su se složili s njim, pa tako jedan od Đokovićevih kritičara dodaje, referirajući se na to da je srpski šampion pretjerano slavio pobjedu nad švicarskim iako je znao da mu je šest godina stariji suparnik ozlijeđen:

Njegov nedostatak poštovanja prema samom sebi... Izjavio je poslije meča da je Federer bio sputan zbog ozljede i da nije bio u najboljem izdanju, pa ipak, slavio je kao da je ubio zmaja. 

- Mrzim tu njegovu proslavu, uostalom, kao i Rodžer - dodao je još jedan Đokovićev kritičar i kao dokaz ponudio lice poraženog u polufinalu dok je gledao razularenu proslavu suparnika.

One kojima Đoković nije baš mio ovo podsjeća na njegovo ponašanje nakon pobjede protiv još jednog Švicarca:

- Od njega mi je stvarno fizički loše. Isto je napravio i Stanu Vavrinki (Wawrinka) one godine kada je čovjek u suzama napustio teren. Nema poštovanja i gotovo - stoji u komentarima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.