POZITIVNE PRIČE

Ispovijest onih koji su preživjeli: Dragi Vujačić i njegova djeca se oporavljaju

Sada je mnogo bolja situacija, ja i najstariji sin još kašljemo i pijemo antibiotike, ostali su dobro. Niko od nas nema temperaturu, kazao je Vujačić

Vujačić: Registriran mu koronavirus nakon povratka iz Španije. Vijesti

Avaz.ba

29.3.2020

Sada je mnogo bolja situacija, ja i najstariji sin još kašljemo i pijemo antibiotike, ostali su dobro. Niko od nas nema temperaturu, kazao je to crnogorskim "Vijestima" Dragi Vujačić, kod kojeg je registriran koronavirus nakon povratka iz Španije. 


Čulo mirisa i okusa

Vujačić i njegova porodica su među prvim registriranim slučajevima obolijevanja od koronavirusa u Crnoj Gori.

​Na koronavirus, kako je Vujačić saopćio prije desetak dana, pozitivno je i njegovo troje djece. Objasnio je da je jedan od simptoma kod njega i članova porodice bio gubitak čula mirisa i okusa.


Vujačić: Vraćaju se čula mirisa i okusa. Vijesti

- Meni se još nisu u potpunosti vratila čula mirisa i okusa, ali je i po tom pitanju situacija bolja nego prethodnih dana - kazao je on.

On je objasnio da je najstariji član porodice, njegov 91-godišnji otac, negativan na koronavirus.

- Mi smo ga zaista pazili od nas, a nakon urađenog testa i negativnog rezultata boravi kod mog brata. I njih dvojica su u samoizolaciji - rekao je.


Njegova porodica, kako je rekao, vrijeme provodi gledajući filmove, a podrška im stiže kako od prijatelja tako i od nepoznatih ljudi koji im nude pomoć. Rekao je da je upoznat da bi se 12 ili 14 dana po prestanku svih simptoma trebali ponovo testirati na koronavirus, a zatim još jednom nakon određenog perioda.

Na kućnom liječenju

Vujačić je naveo i da je jedina nedoumica trenutno na koji način osobe poput njih, koje su u samoizolaciji, odnosno na kućnom liječenju, trebaju odlagati otpad, a smatra i da bi trebalo napraviti neki sistem podršku jer i smeće može biti izvor zaraze.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.