AMERIKA

U jednom danu umrlo više od 2.750 ljudi

U Njujorku, koji je epicentar pandemije u ovoj državi, prijavljen je 481 novi smrtni slučaj

Dvije medicinske radnice stižu u svoju smjenu u bolnici u Njujorku. AFP

Avaz.ba

22.4.2020

Broj umrlih u Sjedinjenim Američkim Državama od koronavirusa dostigao je 45.000, jer je, prema posljednjim podacima, u jednom danu preminulo više od 2.750 ljudi.

U Americi je najveći broj zaraženih virusom na svijetu, više od 810.000, što je skoro četverostruko više od Španije, koja je druga prema broju zaraženih. Broj preminulih u SAD jučer je porastao za više od 2.750, što je nešto niže od rekordnih 2.806 registriranih 15. aprila.

Širom svijeta oboljelo je 2,5 miliona ljudi, prenosi Srna. Američke savezne države Nju Džersi, Pensilvanija i Mičigen prijavile su najveći broj preminulih u jednom danu. U Njujorku, koji je epicentar pandemije u SAD, prijavljen je 481 novi smrtni slučaj.

Pojedine američke države, uključujući Džordžiju i Južnu Karolinu, ublažile su blokade uvedene tokom pandemije nakon protesta u Mičigenu, Pensilvaniji i Kaliforniji.

No, prema anketama pojedinih agencija, većina Amerikanaca izrazila je uvjerenje da mjere trebaju ostati na snazi dok zvaničnici zdravstvenih službi ne utvrde da je sigurno njihovo ukidanje, uprkos šteti koju trpi privreda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.