VELIKA BRITANIJA Šef kabineta britanskog premijera Borisa Džonsona

Kamings: Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku

Britanska opoziciona Laburistička partija pozvala je danas na hitnu istragu tvrdnji da je Kamaings prekršio propise karantina

Avaz.ba
23.05.2020 20:19

Šef kabineta britanskog premijera Dominik Kamings

Foto: Agencije

Šef kabineta britanskog premijera Dominik Kamings (Dominic Cummings) izjavio je da mu ne pada na pamet da podnese ostavku nakon što je prekršio propise samoizolacije.

Vi ste, vjerovatno, u svemu u pravu na isti način kao što ste bili u pravu kada se radilo o Brexitu. Da li se sjećate kako ste u vezi sa tim bili u pravu? - upitao je Kamings. 

Britanska opoziciona Laburistička partija pozvala je danas na hitnu istragu tvrdnji da je Kamaings prekršio propise karantina kada je prešao put od 400 kilometara od Londona do Darama u vrijeme kada je rečeno da je u samoizolaciji u Londonu.

- Britanski narod podnio je značajne i bolne žrtve kako bi podržali napore države, uključujući odvojenost od porodice u ova teška vremena - rekla je laburista Rejčel Rivs (Rachel Jane Reeves).

Ona je dodala da je važno da Vlada uvjeri javnost da se njeni najviši službenici pridržavaju istih propisa kao i svi ostali.

Britanski premijer Boris Džonson (Johnson) dao je danas punu podršku Kamingsu. 

- Mogu da kažem da premijer u poptunosti podržava Kamingsa - rekao je ministar saobraćaja Grant Šaps novinarima.

Komentari

NA VRH