NEPRIMJEREN KOMENTAR

Zaharova se izvinila Vučiću: Moj post je pogrešno protumačen

Trikovi protokola postali su jedan od pristupa koje američki zvaničnici redovno koriste kako bi vještački stvorili izgled sopstvene izuzetnosti, naglasila je Zaharova

Marija Zaharova. Getta Image

Avaz.ba

6.9.2020

Nakon što je njen krajnje nediplomatski post na Facebooku naišao na osude, portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova izvinila se rekavši da je pogrešno protumačena.

- Izvinjavam se, ali moj post je pogrešno protumačen! Jedino što je u njemu napisano bilo je neslaganje sa arogantnim stavom "izuzetnih". Trikovi protokola postali su jedan od pristupa koje američki zvaničnici redovno koriste kako bi vještački stvorili izgled sopstvene izuzetnosti. A to je neprihvatljivo - naglasila je Zaharova koja je pomenuto izvinjenje objavila ponovo uz istu fotografiju. 



- Ako ste pozvani u Bijelu kuću, a stolica je postavljena kao da vas ispituju, sjedite kao na fotografiji broj 2. Ko god da ste. Vjerujte mi - glasio je neprimjereni komentar Zaharove.

Predsjednik Srbije Aleksandra Vučić potez Zaharove ranije danas ocijenio je kao "primitivaizam i prostakluk" 

- O sebi najviše govori i Marija Zaharavoa i primitivizam i prostakluk koji je pokazala govori o njoj, a bogami i o onima koji su je tu postavili. Neka se oni bave time, ja neću da joj odgovaram- kazao je Vučić i dodao da razumije zašto je tako reagovala, jer je u Vašingtonu bilo vrlo uspješno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.