ŠEST GODINA ROBIJE

Ustavni sud odbio Sanaderovu tužbu zbog afere "Planinska"

Potvrđujući presudu Vrhovni sud je Sanaderu povisio kaznu na šest godina zatvora, nakon čega je bivši premijer zatvoren u remetinečkom zatvoru

Ivo Sanader. Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Fu. M.

13.12.2020

Ustavni sud odbio je tužbu bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera u aferi Planinska zbog koje izdržava šestogodišnju zatvorsku kaznu, a tom odlukom najvišeg suda iscrpljena su sva pravna sredstva kojima presudu može osporavati pred nacionalnim sudovima, prenosi "JT portal".

Presudu u slučaju Planinska, u kojoj je Sanader osuđen za primanje 17,5 miliona kuna provizije nakon što je država za njegova premijerskog mandata otkupila zgradu u zagrebačkoj Planinskoj ulici od firme bivšeg HDZ-ova zastupnika i vlasnika mesne industrije Stjepana Fiolića, zagrebački Županijski sud donio je 2017., a Vrhovni sud potvrdio u aprilu 2019.

Potvrđujući presudu Vrhovni sud je Sanaderu povisio kaznu na šest godina zatvora, nakon čega je bivši premijer zatvoren u remetinečkom zatvoru.

Fiolić je na suđenju priznao da je Sanaderu u njegovu vilu u Kozarčevoj odnio deset milijuna kuna i milion eura u kartonskoj kutiji za hrenovke. Zgradu njegove firme otkupilo je ministarstvo na čijem je čelu bio Petar Čobanković koji je i prije suđenja priznao nedjelo te je osuđen na društveno koristan rad koji je odradio guleći krompire.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.