ŠOKANTNO

Ženu u Indiji optužili za preljub pa je natjerali da se skine i gola hoda selom

Političari vladajuće stranke su incident nazvali "barbarskim"

A. Ka.

Policija istražuje slučaj

Foto: Ilustracija


Žena u Indiji natjerana je da se skine i "za kaznu" prisiljena hodati selom gola jer se vratila mužu nakon navodne, mjesecima duge veze s drugim muškarcem, objavile su danas mjesne vlasti i mediji.

Ženu je spasila policija u okrugu Alipurduar u saveznoj državi Zapadni Bengal nakon što su se videosnimke pojavile u nedjelju na društvenim mrežama.

- Uhapsili smo tri glavna osumnjičena i istražujemo incident. Vjerojatno će uskoro doći do više hapšenja - rekao je šef lokalne policije Bholanath Pandey.

Prema listu Telegraph, 35-godišnja žena je napustila selo šest mjeseci ranije, navodno sa svojim ljubavnikom.

Kad se u četvrtak vratila u dom svoga muža, neki seljani su je ispitivali gdje je bila, nakon čega su osnovali improvizirani sud koji je trebao odlučiti o njezinoj sudbini, pišu novine.

Kad nije mogla opravdati svoje odsustvo, ženu su navodno neki seljani izvukli iz kuće i pretukli.

Političari vladajuće stranke su incident nazvali "barbarskim". Žena je još uvijek u šoku i nalazi se u bolnici pod ljekarskim nadzorom.

U indijskim selima i plemenskim područjima nije neobično da se ženu za koju se smatra da je vrač ili da ima izvanbračne aktivnosti kazni tako da je se natjera da se skine i gola hoda uokolo.

Neka se žene ponižavaju iz drugih razloga, zbog neplaćenih zajmova ili djece s partnerima iz drugih kasti.

Više o temi Indija

Više o:

Indija Žena
NA VRH

Podijeli članak na