TELEFONSKI RAZGOVOR

Erdoan i Makron razgovarali o Ukrajini i bilateralnim odnosima

Predsjednik Turske čestitao je na reizboru francuskom kolegi, koji je prošlog mjeseca osvojio drugi predsjednički mandat, željeći da rezultati izbora budu korisni za Francusku

Prilikom ranijih susreta Makrona i Erdoana. AFP

S. S. / AA

5.5.2022

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) u četvrtak je telefonom razgovarao s francuskim kolegom Emanuel Makron (Emmanuel Macron) o ratu Rusije protiv Ukrajine, regionalnim dešavanjima, kao i bilateralnim odnosima, navodi se u saopćenju Direkcije za komunikacije Ureda predsjednika Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

- Odnosi Turska-Francuska vrlo su značajni kao dio globalne uloge Evrope - rekao je Erdogan.

Dodao je da Turska nastavlja diplomatske napore za okončanje rata Rusije i Ukrajine, naglašavajući važnost podrške pregovaračkom procesu Kijeva i Moskve.

Turska ima dobre veze i s Ukrajinom i s Rusijom i ponudila je da bude domaćin mirovnih pregovora na liderskom nivou za trajni prekid vatre. U Istanbulu su 29. marta održani razgovori delegacija u kojima je zabilježen značajan napredak.

Predsjednik Turske čestitao je na reizboru francuskom kolegi, koji je prošlog mjeseca osvojio drugi predsjednički mandat, željeći da rezultati izbora budu korisni za Francusku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.