PREDSJEDNIK RUSIJE

Stručnjak za govor tijela: Tri stvari na paradi u Moskvi koje su pokrenule špekulacije o Putinovom zdravlju

Špekulacije o lošem zdravstvenom stanju ruskog predsjednika sve su češće od početka ruske invazije Ukrajine

Putin: Pretpostavlja da boluje od raka ili Parkinsonove bolesti. Agencije

A. Č.

10.5.2022

Već duže vrijeme nagađa se da je ruski predsjednik Vladimir Putin narušenog zdravlja. Špekulacije o lošem zdravstvenom stanju ruskog predsjednika sve su češće od početka ruske invazije Ukrajine. 

Tako se pretpostavlja da on boluje od raka ili Parkinsonove bolesti, no službene potvrde niti za jednu od tvrdnji nema. Sve su oči jučer bile uprte na njegov govor nakon vojne povorke u Moskvi na kojoj se slavila 77. godišnjica pobjede Sovjetskog saveza nad nacističkom Njemačkom. 

Putin se, podsjetimo, u jednom trenutku tokom proslave pokrio i dekom zbog hladnoće, te je kašljucao.

Majk Karter (Mike Carter), stručnjak za govor tijela, gledao je Putinov govor i uočio tri stvari u držanju ruskog predsjednika koje bi mogle biti znak nelagode ili boli. Karter je rekao da je Putin vrlo plitko disao dok je govorio. 

- Zadržavamo dah ili dišemo na ovaj način kada nešto fizički ili psihički nije u redu - rekao je Karter za Mirror

Njegovo disanje je bilo vrlo plitko što bi moglo biti uzrok neke vrste boli koju trpi, objasnio je. Carter objašnjava kako Putinovo ljuljanje naprijed-nazad može signalizirati "uznemirenost", ali također može ukazivati ​​na zdravstveni problem. 

Primijetio je i da Putin stoji raširenih nogu u "stavu moći", a taj položaj bi mogao spriječiti da padne. 

- Stalno ljuljanje moglo bi biti zdravstveni problem i da je zabrinut da bi se mogao prevrnuti - dodao je Karter.

Putin je rekao da je njegova zemlja oduvijek zagovarala nedjeljivu sigurnost. Agencije

Podsjetimo, Putin je u ponedjeljak je rekao da je njegova zemlja oduvijek zagovarala nedjeljivu sigurnost, sustav koji je ključan za cijelu međunarodnu zajednicu, ali da je NATO imao potpuno drukčije planove. 

- U decembru prošle godine predložili smo zaključivanje sporazuma o sigurnosnim jamstvima. Rusija je pozvala zapad na iskren dijalog u potrazi za razumnim, kompromisnim rješenjima, da uzmemo u obzir obostrane interese. Ali, sve je bilo uzalud - rekao je Putin na vojnoj paradi u povodu Dana pobjede. 

- Zemlje NATO-a nisu nas htjele čuti, u stvari imale su potpuno drugačije planove (...) pripremana je još jedna operacija kažnjavanja u Donbasu, invazija naših povijesnih zemalja, uključujući Krim - istaknuo je Putin. 


Podsjetio je da je sustavno stvarana "apsolutno neprihvatljiva prijetnja za Rusiju, izravno na njenim granicama".

- U Kijevu su najavili moguću nabavku nuklearnog oružja, a NATO je počeo aktivno preuzimati kontrolu nad nama susjednim teritorijem. Sustavno je stvarana neprihvatljiva prijetnja i to izravno na našim granicama - rekao je Putin. 

Istaknuo je da se Rusija "specijalnom vojnom operacijom" preventivno oduprla agresiji i da je to bila jedina ispravna odluka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.