OBJAVLJEN SNIMAK

Penzinonisani ruski komandant: Imamo dovoljno streljiva da uništimo Francusku

Francuska ne bi trebala postojati, rekao je Guruljov

Guruljov: Bi li se iko ljutio. TWITTER / PRINTSCREEN

A. O.

10.1.2023

Savjetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko (Geraschenko) objavio je snimak na kojem je prikazano da gosti emisije na ruskoj državnoj televiziji raspravljaju o potencijalnom vojnom napadu na Francusku. 

Ta ideja je postala predmetom rasprave zbog podrške predsjednika Francuske Emanuela Makrona (Emmanuela Macrona) Ukrajini u ratu s Rusijom.

Na početku snimka se iznosi prijedlog protivnapada na Francusku, umjesto da Rusija samo "sjedi i čeka". Tada se uključuje Vladimir Solovjov, poznati propagandist i saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, pozivajući na preventivni udar, a ne na protivnapad. 

- Makron ih snabdijeva tenkovima i trebamo pokrenuti preventivni napad jer su se uključili u sukob - rekao je Solovjov.

Nanošenje štete

Penzionisani ruski vojni komandant i sadašnji član ruske Dume, Andrej Guruljov tvrdi da Francuska postaje priznata strana u sukobu ako počne "otvoreno nanositi štetu, ne bojeći se ničega". 

- Francuska ne bi trebala postojati. Francuska je postajala, a sada je više nema. Bi li se iko zbog toga ljutio - kazao je Guruljov.

Dodao je da Rusija ima dovoljno streljiva da "uništi Francusku ili Britaniju". Geraščenko je jučer na Twitteru objavio još jedan snimak intervjua francuskog lidera u kojem Makron govori da mu je Putin rekao da je Ukrajina prava prijetnja, piše Newsweek

Povratak teritorija

- Kada sretnete (Putina), on nije neugodan. To je paradoks, vidite. Mislim da nema ničega što bi opravdalo pokretanje rata. Pokušao je objasniti da je Ukrajina prijetila njemu, zatim su preko Ukrajine Evropljani i Amerikanci ugrozili sigurnost Rusije - tvrdi francuski predsjednik.

- Mislim da to nije istina. Uglavnom, pokrenuo je ovaj rat kako bi povratio teritorije i proširio opseg Rusije na carstvo koje je nekada postojalo - zaključio je Macron. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.