GORAŽDE Ništa od preokreta u BPK

Velić: Građanski blok je stabilan, a spinovi iz SDA su njihovi posljednji trzaji

Ovo je reakcija iz nove skupštinske većine na informaciju koja je, nakon večerašnjeg sastanka plasirana preko pojedinih portala

Al.B.
09.01.2019 21:41

Novi saziv Skupšine BPK

Foto: Al.B.

Građanski blok u Skupštini BPK Goražde ostaje stabilan, a informacije o istupanju jednog od 13 poslanika koji ga čine još jedan je u nizu spinova SDA i njenih pomagača. 

Ovo je reakcija iz nove skupštinske većine na informaciju koja je, nakon večerašnjeg sastanka u SDA, plasirana preko pojedinih portala. 

Građanski blok sutra nastavlja razgovore o izboru mandatara Vlade BPK, poziciji koja bi trebala pripasti SDP-u, na kojoj mnogi vide doktora Emira Frašta. 

- SDP je tražio još nekoliko dana da se konačno izjasni po pitanju premijerske pozicije. Za sutra je zakazan nastavak pregovora i mogu reći da je 13 poslanika u okviru Građanskog bloka stabilno. Po spinovima koji dolaze iz SDA i LS svi smo već po nekoliko puta kupljeni i prešli kod njih, ali ovo su njihovi posljednji trzaji – kazala nam je Edita Velić, predsjednica Kantonalnog odbora Demokratske fronte.

  • Edita Velić
    Edita Velić

Podsjetimo, politička scena u BPK Goražde, nakon posljednjih općih izbora, podijeljena je na dva bloka.

Nova većina sa 13 od 25 poslanika u skupštini, okupljena je u Građanski blok kojeg čine Nezavisna bh lista, SDP, DF, Naša stranka, SBB, A-SDA, Nezavisni blok, Goraždanska priča, SDA, Liberalna stranka i Stranka za BiH imaju 12 poslanika.

NA VRH