GORAŽDE

Velić: Građanski blok je stabilan, a spinovi iz SDA su njihovi posljednji trzaji

Ovo je reakcija iz nove skupštinske većine na informaciju koja je, nakon večerašnjeg sastanka plasirana preko pojedinih portala

Novi saziv Skupšine BPK. Al.B.

Al.B.

9.1.2019

Građanski blok u Skupštini BPK Goražde ostaje stabilan, a informacije o istupanju jednog od 13 poslanika koji ga čine još jedan je u nizu spinova SDA i njenih pomagača. 

Ovo je reakcija iz nove skupštinske većine na informaciju koja je, nakon večerašnjeg sastanka u SDA, plasirana preko pojedinih portala. 

Građanski blok sutra nastavlja razgovore o izboru mandatara Vlade BPK, poziciji koja bi trebala pripasti SDP-u, na kojoj mnogi vide doktora Emira Frašta. 

- SDP je tražio još nekoliko dana da se konačno izjasni po pitanju premijerske pozicije. Za sutra je zakazan nastavak pregovora i mogu reći da je 13 poslanika u okviru Građanskog bloka stabilno. Po spinovima koji dolaze iz SDA i LS svi smo već po nekoliko puta kupljeni i prešli kod njih, ali ovo su njihovi posljednji trzaji – kazala nam je Edita Velić, predsjednica Kantonalnog odbora Demokratske fronte.




Edita Velić

Podsjetimo, politička scena u BPK Goražde, nakon posljednjih općih izbora, podijeljena je na dva bloka.

Nova većina sa 13 od 25 poslanika u skupštini, okupljena je u Građanski blok kojeg čine Nezavisna bh lista, SDP, DF, Naša stranka, SBB, A-SDA, Nezavisni blok, Goraždanska priča, SDA, Liberalna stranka i Stranka za BiH imaju 12 poslanika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.