GORAŽDE

Lopovi priznali krađu i vratili otuđene predmete, među njima i bronzane biste peteročlane porodice

Provalili u četiri objekta u Prači i mjestu Ilino

Press MUP-a BPK. Al. B.

Al. B.

10.6.2019

Pripadnici MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona Goražde otkrili su počinioce krađa i teških krađa počinjenih u proteklih deset dana na području Goražda i Pala u FBiH te ih, u saradnji s kolegama iz MUP-a KS i Policijske stanice Pale, uhapsili.

Radi se o A. B. (27) iz Sarajeva i K. M. (31) s Pala, koji su odranije poznati policiji. Puni identitet iz MUP-a Goražde nisu željeli objaviti, jer izvještaj o krivičnim djelima tek treba biti proslijeđen Tužilaštvu BPK Goražde.

Počinioci su, kako saznajemo, provalili u četiri objekta u Prači i mjestu Ilino kod Goražda, te odnijeli televizore, alate i druge vrijedne stvari, nanijevši veliku štetu na kućama i vikendicama u koje su provalili.

- Tokom uviđaja u Prači pronađeni su i fiksirani tragovi na mjestu događaja. Naredni dan u mjestu Ilino kod Goražda izvršen je uviđaj na dvije lokacije, gdje su, također, pronađeni tragovi izvršilaca. Vještačenjem tragova došli smo do identifikacije dva lica, koja su nakon raspisivanja potrage pronađena i uhapšena – kazao je Edvad Ratković, šef Odsjeka za opći kriminal MUP-a BPK Goražde.

Osumnjičeni su priznali izvršenje krivičnih djela i vratili veći dio ukradenih predmeta. U istom vremenskom razdoblju ukradeno je pet bronzanih bista članova jedne porodice sahranjene u groblju u Prači, te dvije bronzane ploče. Izvršilac ove krađe je maloljetna osoba, a ukradene stvari su također vraćene.

Šef Ureda komesara policije BPK Emko Rizvanović iskazao je zahvalnost na podršci kolegama iz Sarajeva i Pala te dodao da je saradnja policijskih agencija ključna u rasvjetljavanju krivičnih djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.