MOSTAR Saopćenje za javnost Gradske uprave

Mještanima ponudili sporazum, upozorili na zarazne bolesti zbog gomilanja smeća

Ljubo Bešlić se s većinom zahtjeva koje su predstavnici Inicijative predstavili složio

M. Sm. / Avaz.ba

Bešlić se složio s većinom zahtjeva

Foto: M. Smajkić


Nakon jutrošnjeg sastanka s predstavnicima Građanske inicijative „Jer nas se tiče“, saopćenjem za javnost oglasili su se iz Gradske uprave Mostar

Kako je navedeno, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić se s većinom zahtjeva koje su predstavnici Inicijative predstavili složio i spreman je raditi na njihovu ispunjenju.

- Oni zahtjevi koji nisu u njegovoj nadležnosti, već se tiču isključivo Gradskog vijeća i viših nivoa vlasti, gradonačelnik ne može preuzeti odgovornost na njihovo ispunjenje - stoji u saopćenju.

  • Ponudili sporazum

    Ponudili sporazum

    Foto: M. Smajkić


Na sastanku je gradonačelnik Bešlić upoznao predstavnike Inicijative sa sadržajem razgovora koje je imao jučer s čelnicima stranaka HDZ-a BiH i SDA tokom njihovog sastanka jučer u Mostaru, te podrškom koju su i oni spremni osigurati kako bi se riješio problem odlaganja otpada na sanitarnoj regionalnoj deponiji ''Uborak''.

- Također, na jutrošnjem sastanku od Grada Mostara predstavnicima Inicijative ponuđen je sporazum o kojem se oni tokom dana trebaju izjasniti - saopćeno je iz Gradske uprave. 

Podsjetili su na to da je za danas u 14 sati zakazan nastavak jučer započete vanredne sjednice Štaba civilne zaštite Grada Mostar, a na kojoj je bilo riječi o poduzimanju mjera u cilju prevencije i zaštite zbog opasnosti širenja koronavirusa.

- U tom kontekstu posebno je naglašeno kako blokada deponije i neodvoženje komunalnog otpada u Mostaru te gomilanje smeća na ulicama grada znatno povećava rizike za razvoj zaraznih bolesti - naglasili su iz Gradske uprave Mostara.

NA VRH

Podijeli članak na