MOSTAR

Proslavili 23. rođendan

Svakodnevno radimo na potpunoj inkluziji, kaže Mezit

Upriličena i modna revija „Budi ponosan“. Ž. Miličević

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

13.3.2020

U Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ jučer je održana svečanost povodom obilježavanja 23. godišnjice osnivanja i rada ove jedinstvene ustanove na području Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Tako je priređen zanimljiv program u okviru kojeg su korisnici Centra pokazali svoja umijeća u pjevanju, plesu, recitiranju, ali i manekenstvu, kroz modnu reviju nazvanu „Budi ponosan“.

- Ponosni smo jer pokazujemo da smo iz godine u godinu zreliji i jači i to nije samo naše mišljenje, već nam to pokazuju i povratne informacije - izjavila je Mirna Mezit, direktorica Centra.

Mezit: Imamo i socijalno preduzeće. Avaz

Ona je podsjetila na to da „Los Rosales“ ima 130 korisnika, u dobi od dvije do 45 godina, a koji se obrazuju i odgajaju kroz predškolski odgoj, osnovnu školu, radno-rehabilitacijske radionice i druge segmente.

- Imamo i socijalno preduzeće i rezidentni smještaj i smatramo da smo ustanova koja svakodnevno radi na potpunoj inkluziji djece i mladih s poteškoćama u razvoju u sve sfere društva - istakla je Mezit.

Svečanosti je prisustvovao i zamjenik španskog ambasadora u BiH Nunjo Santos, koji je kazao da je Centar pokazao izuzetne rezultate tokom svog postojanja i djelovanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.