HERCEGOVINA

U HNK sve općine i gradovi osigurali izolatorije

Određene lokacije za smještaj lakše i srednje teško oboljelih osoba

Čapljina: Jedan od objekata "Regina de la pace". M. Smajkić

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

2.4.2020

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu svi općinski i gradski štabovi civilne zaštite odgovorili su naredbi Kantonalnog štaba CZ za određivanje lokacije za smještaj lakše i srednje teško oboljelih osoba od koronaviursa u slučaju potrebe, odnosno izolatorija, potvrđeno je danas iz Operativnog centra CZ HNK.  

Kako smo pisali, u Mostaru će to biti objekt Agencije za školovanja i stručno usavršavanje policijskih kadrova (AEPTM), odnosno Policijske akademije u Rodoču s kapacitetom od 100 kreveta.

U Čapljini su odabrali objekte "Storija" u Tasovčićima i "Regina de la pace" u Zvirovićima.


Čapljina: Jedan od objekata "Regina de la pace". M. Smajkić

Čitluk je, također, osigurao dva objekta, a to su sportska dvorana Osnovne škole fra Didaka Buntića i Starački dom u Bijakovićima.

U Konjicu, kao što je poznato, za tu namjenu je predviđen motel "Konjic", a u Stocu „Villa Ragusa“ sa mogućim kapacitetom prijema 36 osoba te sportska dvorana, kapaciteta od 60 kreveta.

Općina Neum osigurala je sprat hotela "Stela" sa 15 soba, Jablanica prostorije "Doma samaca", Prozor/Rama objekt "Ekonomija" i Dom za stare i nemoćne osobe na Šćitu, a u Ravnom je to "Lovački dom".



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.