KANTON 10

TOMISLAVGRAD Počinje uređenje Robne kuće

Nekada ruglo u centru grada

Ale Kamber

13.6.2016

Nakon što je godinama objekt bivše Robne kuće u Tomislavgradu bio ruglo u centru grada, što je i danas, napokon bi se moglo očekivati uljepšavanje ovog objekta i okoline oko njega.

Naime, sredinom prošle godine, u stečajnom postupku Robnu kuću je kupio duvanjski  Bossgas, koji ovih dana pokreće postupak izrade idejnoga rješenja i projekta rekonstrukcije zgrade i okoline, a što je dodijeljeno preduzeću Triel d.o.o. iz Posušja.

Tim povodom ovaj devastirani objekt obišli su danas njegov novi vlasnik i direktor preduzeća Bossgas d.o.o. Zvonimir Šušnjar, općinski načelnik Ivan Vukadin, arhitektica Božana Bagarić iz općinske Službe za graditeljstvo, prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove i Damir Lončar, iz projektantske firme Triel. 

Lončar je obećao da će nakon završetka poslova ovaj dio grada konačno zasjati u sasvim novom, zasluženom izgledu, čemu će, svakako pridonijeti i završetak radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže koji su u toku.

Duvanjska Robna kuća koja je svojevremeno nosila nazive „Duvanjka“ i „Delma“ je u stečajnom postupku prodana za 470.000 KM.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.