DRVAR

Zbog pandemije odgođeno otvaranje Titove pećine

Preuranjeno ukidanje policijskog sata u Federaciji BiH

Piše: A. Kamber / Avaz.ba

28.4.2020

Titova pećina. A. Kamber

Na sastanku Kriznog štaba općine Drvar iznesen je jednoglasan stav da je preuranjeno ukidanje policijskog sata u Federaciji BiH, pojasnila je načelnica općine Dušica Runić, koja je ujedno i čelnica tog štaba. Runić to obrazlaže činjenicom da se mladi okupljaju u Spomen-kompleksu 25. maj, odnosno kod Titove pećine, kao i na drugim izletištima. 

- Usvojili smo odluku o zabrani okupljanja na svim izletištima, te o obaveznom nošenju maski i rukavica na javnim mjestima, što će važiti do daljnjeg - obrazložila je načelnica Drvara.





Dušica Runić. A. Kamber

Ona je navela da se zbog pandemije koronavirusa do daljnjeg odgađa i otvaranje obnovljene Titove pećine koja je bila dosta oštećene odronom okolnih stijena oko pećine i baraka, te je, zahvaljujući donacijama, obnovljena i uređena. Otvaranje je bilo planirano za 9. maj, kada se obilježava i Dan pobjede nad fašizmom.

Prema podacima DZ Drvar i Zavoda za javno zdravstvo LK, na području općine Drvar do sada nema zaraženih koronavirusom, ali Krizni štab je odlučio da je i dalje potrebno provoditi pojačane mjere zaštite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.