REPUBLIKA SRPSKA

Simićima neophodna pomoć humanih ljudi

Vjeruju u ozdravljenje Nikoline

Autor:Lj. LJUBOJEVIĆ

7.2.2017

Milan i Milena Simić žive u semberskom selu Glavičice sa sedmogodišnjom djevojčicom Nikolinom, kojoj su u 13. mjesecu života ljekari s Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ otkrili da boluje od epilepsije.

Roditelji male Nikoline, koja će 24. februara napuniti sedam godina, uprkos brojnim životnim nedaćama, ne predaju se. Iako su tokom 19 godina bračnog života već izgubili troje djece, trojicu dječaka u različitoj životnoj dobi, nakon čega su im ljekari koji su uradili genetske pretrage saopćili da jedinu šansu imaju ukoliko dobiju djevojčicu, danas sve nade polažu u ozdravljenje male Nikoline.

Milena Simić kaže da će ona i muž, sve dok su živi, vjerovati da za Nikolinu postoje velike šanse za ozdravljenje.

- U oktobru 2011. godine počela je koristiti lijek „keppra“, dvije bočice za mjesec. Za dvije bočice sirupa izdvajamo 170 KM. Zdravstveni fond nam refundira troškove, ali, dok mi dobijemo taj novac, prođe vremena i vremena. Ne smijemo nikad biti bez tog lijeka, jer ne znamo kada se epileptični napad može ponoviti - kaže Milena.

Suprug Milan mjesečno zaradi oko 300 KM za održavanje seoskog groblja, što nije dovoljno ni za osnovne namirnice. Tešku materijalnu situaciju ove porodice dodatno usložnjavaju i opterećuju česti odlasci u Beograd na kontrole te kod logopeda.

Uplate na žiroračun

Zbog brojnih životnih nedaća kojima su trenutno izloženi, Simićima je neophodna pomoć humanih ljudi.

Svi oni koji žele pomoći, mogu to učiniti uplatom na žiroračun u ''Pavlović banci'' broj: 554-402-00664601-58, na ime Milan Simić. Kontakt mogu ostvariti i telefonom, na broj: 065/367-575.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.