POSJETE

Policija u Banjoj Luci u pripravnosti zbog Putinove ''čelične dame'', zabranjeno točenje alkohola

Nezavisne novine

21.4.2018

Policija RS uveliko se priprema za posjetu 30-člane delegacije Rusije, koja stiže u utorak u Banju Luku.

Gostovanju te delegacije, u kojoj će biti i Valentina Matvijenko, predsjednica Vijeća Federacije federalne skupštine Rusije, poznata i kao Putinova ''čelična dama'', posvećena je velika doza opreza.

To će, kako kaže izvor ''Nezavisnih'', uz ostalo, predviđati i obustavu saobraćaja u pojedinim banjalučkim ulicama, a u nekim od kafića neće biti dozvoljeno točenje alkohola.

- Uz ostalo, u planu je i zabrana prijevoza eksplozivnih materija te još neke uobičajene mjere za ovakve situacije - pojašnjava izvor "Nezavisnih".

Također, trebala bi biti i zabranjena upotreba dronova, a građanima koji žive ili rade u ulicama kojima će naići visoka delegacija savjetuje se da drže spuštene roletne te da se ne kreću s predmetima koji bi mogli biti sumnjivi poput ruksaka i torbi. Svakako, podrazumijeva se da će tog dana na banjalučkim ulicama biti veći broj policajaca.

Sagovornica "Nezavisnih", koja živi u gradskom jezgru, rekla nam je da ju je prije nekoliko dana posjetila policija i dala joj nekoliko savjeta.

- Rečeno nam je da ne izlazimo u dvorište niti na prozore i balkone u periodu kad bude dolazila delegacija iz Rusije - kaže ona.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, rekao je da ruska delegacija nije imala posebnih zahtjeva kada je u pitanju sigurnost te dodao da se obavljaju uobičajene sigurnosne provjere i pregled prostora gdje će boraviti.

Inače, Kolegij NSRS jednoglasno je u petak utvrdio da će svečana sjednica NSRS biti održana u utorak u 13.50 sati, kada će se narodnim poslanicima i gostima obratiti Valentina Matvijenko.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.