IZBORNA KOMISIJA

Povećao se broj glasača na području Banje Luke

Fena

11.6.2018

Pravo glasa na predstojećim općim izborima, na području Banje Luke, imat će 189.617 glasača, potvrdili su iz Gradske izborne komisije (GIK).

- Broj glasača se povećao - potvrdila je predsjednica GIK-a Nada Batinar, ali je negirala da se na biračkim spiskovima nalaze i imena umrlih osoba, ističući da su izvršili provjere svih podataka.

Gradska izborna komisija izložila je privremeni birački spisak na području osnovne izborne jedinice – grada Banja Luka, i to u svih 57 mjesnih zajednica.

Obavještenja o izlaganju bit će istaknuta na više od 250 lokacija, a građani će moći da imaju uvid u ovaj spisak do 8. jula.

S ciljem pravovremenog informiranja, birači će imati mogućnost da otklone eventualno uočene greške, kao i odabir opcije za kategoriju birača - raseljenih osoba.

Birači s područja tog grada koji imaju status raseljenih osoba, svoje podatke mogu provjeriti isključivo u Centru za birački spisak, u kancelariji broj 15, u prizemlju Gradske uprave Banja Luka i do 24. jula ove godine izvršiti izbor biračke opcije podnošenjem odgovarajuće prijave centru za birački spisak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.