IZBORNA KOMISIJA Na biračkim spiskovima nema imena umrlih osoba

Povećao se broj glasača na području Banje Luke

Fena
11.06.2018 12:37

Pravo glasa na predstojećim općim izborima, na području Banje Luke, imat će 189.617 glasača, potvrdili su iz Gradske izborne komisije (GIK).

- Broj glasača se povećao - potvrdila je predsjednica GIK-a Nada Batinar, ali je negirala da se na biračkim spiskovima nalaze i imena umrlih osoba, ističući da su izvršili provjere svih podataka.

Gradska izborna komisija izložila je privremeni birački spisak na području osnovne izborne jedinice – grada Banja Luka, i to u svih 57 mjesnih zajednica.

Obavještenja o izlaganju bit će istaknuta na više od 250 lokacija, a građani će moći da imaju uvid u ovaj spisak do 8. jula.

S ciljem pravovremenog informiranja, birači će imati mogućnost da otklone eventualno uočene greške, kao i odabir opcije za kategoriju birača - raseljenih osoba.

Birači s područja tog grada koji imaju status raseljenih osoba, svoje podatke mogu provjeriti isključivo u Centru za birački spisak, u kancelariji broj 15, u prizemlju Gradske uprave Banja Luka i do 24. jula ove godine izvršiti izbor biračke opcije podnošenjem odgovarajuće prijave centru za birački spisak.

NA VRH