NAKON PISANJA AVAZA

Humani ljudi Sabitu Mandžiću kupili traktor

Nevolja ga, kaže potrefila u jeku sezone kada s traktorom obavi svoje poljoprivredne poslove, obezbijedi ogrijev, ali i zaradi za egzistenciju svoje porodice

Sabit Mandžić na traktoru. S. Smajlović

Piše: S. Smajlović / Avaz.ba

21.9.2020

Nakon što je Sabitu Mandžiću iz Kragljivode kod Srebrenice početkom jula na njivi u Dobraku zapaljen traktor, o čemu je pisao „Dnevni avaz“, nastale su nevolje ovog vrijednog poljoprivrednika, domaćina i oca sedmoro djece. 

Kaže da je u zakupljenoj njivi u Doraku, na lijevoj obali rijeke Drine balirao sijeno. Taj dan nije završio posao te je traktor parkirao u uglu njive ispod drveća, a kolima otišao kući.

- Kada sam narednog dana došao u njivu da nastavim posao, primjetio sam dim iz ugla njive i odmah sam pomislio na ono što se desilo. Traktor s kupilicom za sijeno potpuno je izgorio. Odmah sam se zabrinuo kako izdržavati ženu i sedmero djece od tri do 23 godine te obezbijediti hranu za brojnu stoku. Policija je konstatovala da je požar podmetnut - jadao se Mandžić.


Skupili novac i kupili mu traktor. S. Smajlović

Nevolja ga, kaže potrefila u jeku sezone kada s traktorom obavi svoje poljoprivredne poslove, obezbijedi ogrijev, ali i zaradi za egzistenciju svoje porodice.

- Zahvaljujući pisanju „Dnevnog Avaza“ i objavama na društvenim mrežama, javili su se znani i neznani humani ljudi. Skupili su novac i kupili mi traktor, s kojim svakodnevno ovih lijepih dana obavljam razne poslove - s zadovoljstvom istiće Mandžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.