JUŽNA LONGITUDINALA Zbog izmjena projekta radovi nisu okončani ranije

Pothodnici u Hrasnom brdu bit će završeni do kraja mjeseca

U toku su završni radovi na pothodnicima koji podrazumijevaju keramičke, kamenorezačke i molerske radove, rekao Medošević

A. TABAK
08.07.2018 19:58

Foto: Radnici na terenu

Izgradnja pothodnika u novosarajevskom naselju Hrasno Brdo u okviru izgradnje Južne longitudinale još traje, iako su iz firme “Euro-Asfalt” krajem maja najavili da će radovi biti okončani do polovine juna. Ugrožavajući svoju sigurnost, građani i dalje prelaze preko veoma prometne saobraćajnice kako bi došli do stajališta.

Završni radovi

Prema riječima šefa gradilišta Faruka Medoševića, u toku su završni radovi na pothodnicima koji podrazumijevaju keramičke, kamenorezačke i molerske radove, kao i montiranje nadstrešnice. Ističe da će radovi biti okončani do kraja jula.

  • Građani i dalje prelaze preko prometne saobraćajnice
    Građani i dalje prelaze preko prometne saobraćajnice

Medošević tvrdi da je izmjena i dopuna projekta koji je rađen 2008. godine razlog zbog kojeg pothodnici nisu završeni ranije, kako je planirano.

- Od tog perioda pa do danas znatno su poboljšane elektroinstalacije, protupožarna i druga uređenja, zbog čega je bila potrebna izmjena. Dok smo došli do odobrenja, dok su prošle revizije, to nije moglo biti završeno. Prema starom projektu bilo je predviđeno da se samo gletuju zidovi. U međuvremenu smo shvatili da je bolje uraditi keramiku koja je lakša za održavanje i u slučaju oštećenja može se lako zamijeniti – rekao je Medošević.

 Zahtjev mještana

On ističe da su prilikom izmjene projekta prema zahtjevu mještana Hrasno Brdo neke stvari bile izostavljene, za koje se poslije pokazalo da su neminovne poput nadstrešnica, kamenorezačkih radova na stepeništu, prostorije s videonadzorom za zaštitara koji će to sve pratiti...

  • Medošević: Došli do odobrenja
    Medošević: Došli do odobrenja

Dodaje također da je zahtjev investitora bio da se i ulica Topal Osman-paše uvrsti u ovaj projekt, tako da će i ova ulica biti presvučena novim slojem asfalta.

Zahtjev investitora je bio da se i ulica Topal Osman-paše uvrsti u ovaj projekt, tako da će i ova ulica biti presvučena novim slojem asfalta. 

NA VRH