NOGOMET

Ministar Mirvad Kurić: Željezničaru i Sarajevu po 100.000 KM za prolazak u drugo pretkolo kvalifikacija za Evropsku ligu

Mirvad Kurić ( MKSKS)

Avaz.ba

20.7.2018

Zbog ostvarenih dobrih rezultata i prolaska u drugo pretkolo kvalifikacija za Evropsku ligu, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo će donijeti odluku o dodjeli po 100.000 KM fudbalskim klubovima Sarajevo i Željezničar.

Navedena sredstva su namijenjena za realizaciju programskih aktivnosti dva kluba na evropskoj sceni. Za prolazak u svako naredno kolo klubovi će biti podržani sa po 50.000 KM. 

Ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić je čestitao fudbalskim klubovima Sarajevo i Željezničar na uspjehu u prvom pretkolu sa nadom da će oba kluba postići jednak uspjeh i u narednom krugu.

 - Ovo je nastavak kontinuirane podrške Ministarstva kulture i sporta KS našim sportskim kolektivima. Između ostalog, u 2017. godini izdvojili smo po 500.000 KM za radove na stadionima Grbavica i Koševo. U te svrhe namjeravamo izdvojiti sredstva i u narednom periodu - kazao je ministar Kurić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.