PRES-KONFERENCIJA

Skaka: Promovirat ćemo mnogo gradskih lokacija

Očekuje se dolazak više od 200 tour operatera iz zemlja Bliskog istoka, Evrope, regije, Turske, Malezije, Indonezije, SAD i drugih

S današnje pres-konferencije

Piše: A. Š.

25.3.2019

Pres–konferencija Gradske uprave Sarajeva, povodom Međunarodnog sastanka tour operatera „Meet Up Sarajevo 2019“, održana je danas u 13 sati u hotelu "Marriott Courtyard". Medijima su se obratili gradonačelnik Abdulah Skaka, rukovodilac gradske Vijećnice Meliha Redžić i turistički vodič Adnan Vlajčić.

Očekuje se dolazak više od 200 tour operatera iz zemlja Bliskog istoka, Evrope, regije, Turske, Malezije, Indonezije, SAD i drugih zemalja.

Projekt počinje u četvrtak i trajat će do 1. aprila. Gradonačelnik Abdulah Skaka kazao je da će se na ovaj način najbolje prezentirati grad.

- Na ovaj način napravit ćemo kvalitetnu proljetnu i ljetnu promociju, dok ćemo se potruditi da u oktobru bude zimska promocija. Napravili smo saradnju s mnogobrojnim aviokompanijama i hotelima. Promovirat ćemo mnogo gradskih lokacija te se nadam da ćemo uspjeti predstaviti naš grad i kulturu – istakao je Skaka.

Također je naglasio da je Gradska uprava uložio minimalna sredstva te da su veći dio projekta pokrili mnogobrojni sponzori, kojima je ovom prilikom zahvalio.

Meliha Fazlić, iz preduzeća "Sarajevo", kazala je da je ovo prvi susret turističkih djelatnika u Sarajevu.

- Napravili smo ambiciozan i kreativan program. Djelatnici iz više od 100 zemalja moći će vidjeti našu ponudu. Bit će organizirana gala večera u Vijećnici. Također, osim Sarajeva, predstavit ćemo i turističke ponude Hercegovine, kao što su Mostar, Blagaj i mnoga druga mjesta. Cilj je pozicioniranje naše zemlje u najatraktivnije destinacije, povećati broj noćenja i predstaviti turizam svih vrsta – kazala je Fazlić.

Adnan Vlajčić jedan je od organizatora „City toura“. 

- Bazirali smo se na Kanton Sarajevo i Hercegovinu. Nažalost, u drugim gradovima trenutno nemamo razvijenu infrastrukturu i dovoljan broj hotela. Turistima ćemo prezentirati hotele sa tri, četiri i pet zvjezdica. Poseban akcenat stavit ćemo na ulicu Bravadžiluk, gdje će gosti moći probati sarajevske ćevape - kazao je Vlajčić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.