TOKOM LJETA

Glavna ulica u Banjoj Luci postaje pješačka zona

Cesta će se zatvarati subotom od 18 sati pa sve do ponedjeljka do 5.30 sati

Glavna ulica će tokom vikenda biti pretvorena u pješačku zonu. Printscreen

H. J. I.

15.6.2023

Centralna gradska ulica u Banjoj Luci i ovog ljeta, već tradicionalno, tokom vikenda bit će pretvorena u pješačku zonu, u kojoj će za sugrađane biti organizovane različite aktivnosti.

Fesitval uličnih zabavljača "TrotoArt"

Potvrdili su ovo iz Gradske uprave te dodali da će već ovog vikenda, 16. juna, od 18.30 do 19. juna u 5.30 Ulica kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Trga srpskih vladara do Ulice Marije Bursać, biti zatvorena za saobraćaj zbog brojnih dešavanja, koje donosi Festival uličnih zabavljača "TrotoArt".

- Ova praksa pretvaranja centralne gradske saobraćajnice u pješačku zonu tokom vikenda nastavit će se od 24. juna i trajat će do 28. avgusta, kada će od 18 sati subotom do 5.30 ponedjeljkom, biti obustavljen motorni saobraćaj u cilju promocije zdravog načina života, ekologije i održivog razvoja - objasnili su oni.

Javni gradski saobraćaj put će preusmjeren

Kako kažu, za vrijeme obustave saobraćaja na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, dio od Ulice Marije Bursać do Ulice Vuka Karadžića izvršit će se preusmjeravanje autobusa iz smjera juga u Bulevar cara Dušana, ulice Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom, a iz smjera sjevera u ulice Vuka Karadžića, Vidovdanska, Kninska, Bulevar cara Dušana i dalje postojećom trasom.

- Za vrijeme trajanja obustave, regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršit će se na propisan način postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije - naveli su oni te mole sve učesnike u saobraćaju za oprez i razumijevanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.