SARAJEVO

Počelo uređenje izolatorija na Građevinskom fakultetu

Prošle sedmice KCUS-u smo prebacili sredstva za nabavku respiratora, a u toku je i nabavka termalnih kamera, rekao Ajnadžić

Piše: A. Č. / Avaz.ba

23.3.2020

Današnja posjeta Građevinskom fakultetu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Nakon što je Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo na jučerašnjoj vanrednoj sjednici donio naredbu Građevinskom fakultetu u Sarajevu, koji se nalazi neposredno uz objekte KCUS-a, da privremeno ustupi jedno krilo zgrade Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu za potrebe eventualnog zbrinjavanja pacijenata zaraženih koronavirusom, jutros je započelo uređenje i opremanje ovog prostora. 

Načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić sa saradnicima obišao je danas lokalitet budućeg izolatorija s prof. dr. Sebijom Izetbegović, direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Današnja posjeta Građevinskom fakultetu. Općina Centar

Općina Centar odmah je angažirala građevinsku firmu "Bosman", koja je već počela s izgradnjom pristupnog puta, a osigurala je i trijažni šator za potrebe novog izolatorija.

- Prošle sedmice KCUS-u smo prebacili sredstva za nabavku respiratora, a u toku je i nabavka termalnih kamera. Do kraja sedmice Općina će nabaviti i medicinsko vozilo za potrebe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Moramo zajedno učiniti sve što je u našoj moći da spriječimo širenje virusa i ublažimo posljedice - istakao je Ajnadžić.

Sve o borbi protiv pandemije koronavirusa čitajte na linku: 

https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.