PREDSJEDNIK NIP-A

Konaković o imenovanju Karić: Ovo je velika pobjeda jednog sistema protiv drugog

Ne bih želio da kvarim ovaj dan i kompariram s bilo kim i ne bih to nazvao „pirovom pobjedom“, rekao je Konaković

A. Ka.

Elmedin Konaković

Foto: Avaz


Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković danas je prokomentarisao je izbor Benjamine Karić na mjesto gradonačelnice Sarajeva te je naglasio ostaje gorčina za Bogićevićem, ovo je velika pobjeda.

- To su mi najteži dani u političkoj karijeri. Smijenjen sam kao premijer, imenovan, razriješen, izlazio iz SDA ali nikada se slično nisam osjećao, da smo nekoliko noći bili u „knockdownu“ zbog činjenice da u ovoj zgradi nije bilo spremnosti da se takav velikan dovede na čelo grada. Naprotiv, da su ljudi radili sve suprotno. To je za mene bio šok iako sam u politici na sve navikao - prokomentarisao je Konaković dešavanja u vezi sa izborom Bogića Bogićevića na mjesto gradonačelnika koji je naposlijetku odustao od kandidature.

- Danas je tu neka srednja-mlađa generacija visoko obrazovanih ljudi, intelektualaca. Haris je sa iskustvom, kao i Benjamina. Mislim da on i Benjamina govore skupa 5-6 stranih jezika, nešto što mi želimo da svijet vidi. Ne bih želio da kvarim ovaj dan i kompariram s bilo kim i ne bih to nazvao „pirovom pobjedom“ - poručio je Konaković.

Dodaje da je Bogićević mogao vidjeti kakve se bitke biju na političkoj sceni, te ponovio da je izbor Benjamine Karić velika pobjeda.

- S druge strane, gospodin Bogićević je mogao vidjeti kakvu mi bitku bijemo, u kakvu smo se kaljužu morali spustiti da se obranimo od sistema koji je bio spreman da ucjenjuje. Za nas je ovo velika pobjeda. Gorčina što Bogić Bogićević nije na čelu grada je ostala, ali je druga vrsta zadovoljstva jer smo vidjeli jednu prelijepu mladu ženu i važno je da je žena. Jedina nakon Semihe Borovac koja je sjedila na čelu grada kao i najmlađa. Ovo je jedna velika pobjeda jednog sistema protiv drugog – zaključio je Konaković.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na