PLANOVI

ZOI '84 ponovo prodaje hotel "Igman" na Velikom polju

U završnoj fazi detaljna analiza poslovanja svih organizacionih jedinica

Hotel „Igman“ u ratu totalno uništen. Avaz

Piše: A. Nalo

2.7.2021

U narednih deset dana Uprava preduzeća ZOI '84, na čijem je čelu Jasmin Mehić, znat će koje će to investicijske projekte moći realizirati do kraja ove i početkom naredne godine. Prijedlozi su već na stolu resornog ministra Adnana Delića, koji treba dati zeleno svjetlo za njihov početak.

- Plan nove Uprave je svakako poboljšanje postojećih uvjeta koje pruža ZOI '84, a posebno Ski-centar Bjelašnica - Igman. To se prvenstveno odnosi na vertikalni transport, poboljšanje sistema naplate, kontrolu karata, modernizaciju lejzera…- kažu iz Uprave.


Ministar Delić: Razmatra investicijske projekte. Avaz

Atraktivna lokacija

U završnoj je fazi, kako ističu, detaljna analiza poslovanja svih organizacionih jedinica, a koja bi trebala pokazati u kojim resorima se trebaju stvari popravljati, gdje je viška radnika, gdje nedostaje radne snage, kako popraviti zimsku sezonu i ponuditi nove sadržaje posjetiocima.

Također, Uprava će, po ko zna koji put, pokušati prodati hotel „Igman“, koji se nalazi na Velikom polju.

- I ovaj put u sve će biti uključena Kantonalna agencija za privatizaciju. Njima ćemo predočiti sve pojedinosti u vezi s prodajom ove nekretnine na atraktivnoj lokaciji koja vrijedi nekoliko miliona KM - pojašnjavaju iz ZOI '84.


Zetra zauzeta do daljnjeg

Olimpijska dvorana „Juan Antonio Samaranch“, poznatija kao Zetra, zbog procesa imunizacije građana Sarajeva zauzeta je od aprila 2021.

- Kada će biti ponovo slobodna za druge aktivnosti, zavisi od Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i ZZJZKS, odnosno od dinamike isporuke vakcina. Mi smo tu kao podrška i sve radne zadatke koji se u ovom procesu stavljaju pred nas završavamo na najbolji mogući način - ističu iz preduzeća.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.