INICIJATIVA

Dezinficirati vozila javnog gradskog prijevoza

Sigurno ću pokrenuti pitanje odgovornosti onih koji to nisu učinili, a to je resorno ministarstvo, kazao je Marić

A. Ovčina
  • Išarana sjedišta u tramvaju

    Išarana sjedišta u tramvaju

    Foto: A. OVČINA


Čistoća u javnom gradskom prijevozu nije baš najbolja, a često se mogu zapaziti smeće i prašina u vozilima.

Poduzeti mjere

U periodu dok traje pandemija koronavirusa ne vrši se dezinfekcija, sjedišta su prljava, a građane koji svakodnevno koriste javni prijevoz dočekaju neugodan miris, prljavi rukohvati i polomljena išarana sjedišta.

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić na jednoj od održanih sjednica uputio je inicijativu u vezi s dezinfekcijom vozila javnog gradskog prijevoza, međutim, ona još nije usvojena.

- Ništa se značajnije nije dogodilo i nisam time iznenađen, ali sam pokrenuo tu inicijativu i sigurno ću je ponoviti, dok ne dopre do Vlade i onih koji su nadležni da poduzmu takvu mjeru, pogotovo zbog najave četvrtog vala koronavirusa - kazao je Marić.

Smatra da nadležni u Kriznom štabu i Vladi trebaju poduzeti ovakve mjere. Nada se da će oni to učiniti, s obzirom na ljetni period i dolazak dijaspore.

  • Marić: Uputio inicijativu

    Marić: Uputio inicijativu

    Foto: ARHIV


Četvrti val

- Četvrti val je najavljen i nadam se da neće doći do katastrofalnih posljedica kao tokom prva tri vala. Mjere predostrožnosti i dobre ideje Vlada treba implementirati te amortizirati eventualne posljedice koje bi se mogle desiti dolaskom četvrtog vala - istakao je Marić.

Naveo je da Krizni štab mora započeti s implementacijom te inicijative s federalnog nivoa, kao i na kantonalnom nivou.

- Kao zastupnik sam pokrenuo tu inicijativu jer mislim da bi dobro došla. Ukoliko ne budu poduzeli mjere te vrste, sigurno ću pokrenuti i pitanje odgovornosti onih koji to nisu učinili, a to je resorno ministarstvo, jer je riječ o javnom prijevozu, resorno ministarstvo je zaduženo za takvo nešto - zaključio je zastupnik.

Više o temi Javni gradski prijevoz

NA VRH

Podijeli članak na