SARAJEVO

Potpisan ugovor o prodaji hotela “Igman”

Vjerujem da će investitori uložiti daleko više nego što je to formalno ugovorom dogovoreno i da će ovo biti jedna od najatraktivnijih lokacija u Evropi, kaže Delić

S potpisivanja ugovora. Vlada KS

Piše: E. Ma.

4.2.2022

U Sarajevu je danas potpisan ugovor o prodaji hotela “Igman”. Kako je rekao ministar privrede KS Adnan Delić, ovo je historijski dan jer je ovo prva privatizacija nakon deset godina u Agenciji za privatizaciju KS, što ide u prilog činjenici izmjene zakona o Agenciji za privatizaciju i dodavanje nadležnosti vezanih za investicije i korištenje sredstava EU fondova.

- Veliko mi je zadovoljstvo što smo konačno pronašli pravog kupca za hotel Igman i to oko trideset godina od njegovog rušenja. Vjerujem da će investitori uložiti daleko više nego što je to formalno ugovorom dogovoreno i da će ovo biti jedna od najatraktivnijih lokacija u Evropi - kazao je Delić.

Predstavnik kupca, Emir Granov zahvalio se Komisiji, Agenciji, ZOI-ju i ministru na uspješno realiziranoj saradnji i besprijekornom procesu privatizacije ovog hotela.

- Mislim da smo ovim potpisivanjem ugovora o prodaji, odnosno kupovini hotela Igman označili početak jedne uspješne saradnje. Naše vizije nisu vezane samo za hotel koji smo kupili i koji mislimo obnoviti, nego su daleko veće od onoga na šta nas danas potpisani ugovor obavezuje - istakao je Granov, te dodao da su u stalnim kontaktima s ministrom Delićem, ZOI-em i drugim nadležnim institucijama.

On je naveo da ovo predstavlja veliku šansu, veliki potencijal i kao grupacija su spremni da ulaganjima obogate turističke sadržaje na ovoj planini.

- Nije dovoljno obnoviti ovaj objekat, potrebno je imati sadržaje koji će privući klijentelu na Igman. Mi smo zainteresirani i za neke druge projekte, nedavno smo imali sastanke s načelnikom Ilidže jer smo zainteresirani za vertikalne transporte, kako bi klijetelu iz Sarajeva izvukli na planine - naveo je Granov. 

Kazao je i da je dosta predradnji već završeno, te da paraleno rade na izradi idejnog koncepta budućeg izgleda hotela “Igman”. Direktori Mehić i Jašarević istakli su da će učiniti sve neophodno da se ova investicija uspješno realizira od početka do kraja, te da su već neke predradnje također završene.

Ugovor o prodaji hotela “Igman” potpisan je između prodavca Jasmina Mehića, direktora KJP “ZOI 84” d.o.o. Sarajevo, predstavnika kupca, Emira Granova, direktora firme The Place d.o.o. i Adnana Jašarevića, direktora Kantonalne agencije za privatizaciju KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.