JAVNOST OGORČENA

Saudin Sivro mora snositi odgovornost jer je branio presuđenog nastavnika pedofila

Zeznuo sam se, kazao je predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS

Saudin Sivro, Samir Alihodžić. Avaz

Piše: E. Ma.

20.12.2022

Branio sam Samira Alihodžića jer sam imao potpuno drugačije informacije od onih koje su kasnije isplivale, zato što se mi u Sindikatu nismo bavili tim problemom, niko nam nije signalizirao ništa o tome.

Ovo je u razgovoru za portal "Avaza" kazao Saudin Sivro, predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS, koji je stao je u odbranu presuđenog nastavnika-pedofila Samira Alihodžića.




Bludne radnje nad učenicom

Podsjetimo, Alihodžić, nastavnik tjelesnog odgoja, u novembru 2021. godine u Općinskom sudu u Sarajevu pravosnažno je osuđen na godinu zatvora i godinu zabrane obavljanja djelatnosti zbog krivičnog djela bludnih radnji nad učenicom. 

No, Sivro je stao u njegovu zaštitu pozivajući Alihodžića da javno kaže sve što zna. 

- Dao sam izjavu koja je pogrešna, pogriješio sam, ali nisam imao sve informacije. Pozivao sam Samira Alihodžića i njegovog advokata da sve kažu nadajući se da će reći nešto o tome. Ja sam sebe ovdje izložio. Saudin Sivro nikada više neće ljude štiti i zalagati se na ovaj način ako nema potrebnu informaciju. Zeznuo sam se - rekao je Sivro.


Svi griješe

Na pitanje zbog čega je i kako uopće moguće da je stao u zaštitu presuđenog pedofila, imao je kratak odgovor:

- Pogriješio sam. Svi griješe.

No, javnost je ogorčena zbog njegovih izrečenih stavova i traže odgovornost od prvog čovjeka Sindikata zahtijevajući njegovu ostavku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.