JAJCE

U rodilištu odjekivalo „horsko pjevanje“

Prošle godine renoviran cijeli Odjel ginekologije

Bebe donijele radost. Avaz

Piše: E. Crnkić / Avaz.ba

8.5.2020

U Jajcu je u proteklih 48 sati rođeno šest beba. Ovaj put malu prednost imale su dječaci, ali veliku radost svakako su donijele i djevojčice.

- U protekla dva dana u našem gradu desilo se nešto lijepo, vedro, pozitivno, nešto što ne može zaustaviti ni koronavirus a to je život. U porodilištu Opće bolnice Jajce rodila se četiri dječaka i dvije djevojčice , te je nakon dugo vremena iz rodilišta odjekivalo „horsko pjevanje“, na zadovoljstvo roditelja i svih uposlenika - rekao je dr. med. Stipan Jezerčić, v.d. direktora Opće bolnice.


Majke sretne zbog prinove. Avaz

U novembru prošle godine cijeli odjel ginekologije se renovirao, kupljen je inkubator i na taj način su se stvorili uvjeti za obavljanje poroda i u Jajcu.Ranijih godina brojne trudnice bile su primorane tražiti hospitalizaciju u Travniku ili Novoj Biloj.

- Odjel ginekologije od kraja marta radi u posebnom režimu zbog pandemije koronavirusa, ali nije prestajao pružati zdravstvene usluge našim pacijenticama, pa i one usluge koje po zakonu pripadaju primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a ne samo bolničkoj - istakao je Jezerčić.

Osim toga, u proteklom periodu na odjelu je urađeno još i 20 poroda od toga dva carskim rezom, 10 ginekološko hirurških intervencija, 30 ultrazvučnih pregleda i 170 pregleda trudnica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.