TUZLANSKI KANTON

Realizacijom će biti omogućeno bolje povezivanje gradova

U toku radovi na kružnom toku u naselju Dubrave

Piše: M. Mu.

22.8.2017

U cilju daljnje ekspanzije Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT), ali i bolje povezanosti gradova u Tuzlanskom kantonu, Vlada, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja i Direkcija regionalnih cesta TK pokrenuli su niz projekata, čime je značajno ubrzan proces modernizacije putne infrastrukture na području najmnogoljudnijeg kantona.  

Sigurniji prijevoz

Osim radova u Sapni, Gračanici, Gradačcu, užurbano se radi na izgradnji pješačke staze od Rainaca Gornjih do Petrovica na području općine Kalesija te izgradnji kružnog toka u naselju Dubrave, koji će građanima koji saobraćaju od Živinica do Kalesije i putnicima s aerodroma omogućiti lakši i puno sigurniji prijevoz. Samo za ove namjene izdvojeno je skoro pola miliona KM.

- Uprkos nekim tehničkim smetnjama, radovi su krenuli i trenutno su u punom jeku. Rok za završetak je 60 dana, a kada kružni tok bude gotov, umnogome će olakšati transport ljudi i roba, kako do i s aerodroma, tako i svih vozača na ovom dijelu regionalnog puta, koji je bio vrlo riskantan. To nam je potrebno, s obzirom na to da je MAT postao jedan od glavnih pokretača privrede u našem kantonu - pojašnjava Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja.

Veća ulaganja

Kako kaže, svjestan je činjenice da se ranije u putnu infrastrukturu nije ulagalo onoliko koliko je trebalo. To se, naglašava, mora promijeniti.

- Još treba raditi na tome da bi se putna infrastruktura u TK dovela ured. Upravo je ona generator razvoja cijelog društva i države - smatra Gluhić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.