TUZLANSKI KANTON

Tuzla: Održana javna tribina SDP-a pod nazivom "Plan 10"

M. Muhamedbegović

Piše: M.Mu

25.1.2018

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine održala je večeras u tuzlanskom Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona javnu tribinu "Plan 10".

Tribini je prisustvovalo više stotina članova i simpatizera stranke, a iako je njegov dolazak bio najavljen, predsjednika SDP–a Nermina Nikšića večeras nije bilo u Tuzli. Navodno zbog bolesti.

- Mi smo prva politička organizacija koja je uradila izborni plan i to na način da smo prvi put krenuli iz baze, da čujemo mišljenje naših članova i naravno svih građana Bosne i Hercegovine, da bismo taj plan objedinili u tzv. Plan 10. Osnove odrednice da u Planu 10 mi želimo da promijenimo kompletnu sliku sadašnjeg stanja u Federaciji, na način da želimo da smanjimo doprinose, uvedemo besplatno zdravstvo za sve, povećamo minimalnu platu, penzije – kazao je Enver Bijedić, predsjednik Kantonalne organizacije SDP Tuzla.

Jedan od gostiju večerašnje javne tribine bio je i Edin Delić, načelnik Lukavca. Inače Općinsko vijeće ove lokalne zajednice pokrenulo je ove sedmice inicijativu za njegov opoziv.

- Dolazim sa prve borbene linije socijaldemokratije u BiH. Svjesni smo danas uloge koju u Lukavcu imamo. Uvjeren sam da i SDP evoluira, da je duboko svjestan historijske uloge i historijskog značaja koji je pred nama na oktobarskim izborima – poručio je Delić.

Zanimljivo je da večeras u BKC– u nije bilo ni gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.