IZBORI 2018.

Forum mladih SBB-a TK: Želimo moćnu i jaku BiH

Nećemo biti privjesak raznim nevjerodostojnim ljudima, nacionalističkim i drugim ideologijama

A. Bajrić

L.I.O.

13.9.2018

U Tuzli je danas održana pres-konferencija Foruma mladih SBB-a o temi “Mediji i politika“. 

Predstavljeni su sljedeći kandidati za Skupštinu Tuzlanskog kantona: Adi Selman, Elvisa Saletović i Mustafa Bašić za Federalni parlament.

Na konferenciji je poručeno da mladi žele biti svoji i odlučivati o svojoj sudbini. Mladi treba da se okrenu ekonomiji i razvoju, a za uzore treba da oponašaju svoje drugare iz Evropske unije koji dobro rade. Poručili su da žele moćnu Bosnu i Hercegovinu s jakim liderom, jakom strankom i da pokrenu mlade ljude koji ne izlaze na izbore da izađu i iskoriste svoje glasačko pravo. 

Novim idejama i neopterećeni prošlošću, mladi mogu puno dati politici i razvoju društva općenito. Poseban naglasak trebao bi biti na mladim i obrazovanim ljudima koji su se već iskazali u određenim sferama. Kreativnost i mladalačka energija su svakako dobrodošli.

- Nećemo biti privjesak raznim nevjerodostojnim ljudima, nacionalističkim i drugim ideologijama. Našim radom u predizbornoj kampanji želimo pozvati mlade ljude da izađu na izbore, želimo u mlade ugraditi pobjednički mentalitet. Dovoljno smo pametni, sposobni, želimo ekonomski razvoj. Želimo moćnu i jaku Bosnu i Hercegovinu, a to jedino možemo uz jako i stabilno vodstvo, kakvo nam nudi Savez za bolju budućnost, i zbog toga 7. oktobra superiorno pobjeđujemo - poručio je Adi Selman, predsjednik Foruma mladih SBB-a TK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.